به میزبانی کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد؛ دوره آموزشی آشنایی با اسناد، نسخ خطی و نفایس چاپی برگزار شد
دوره آموزشی آشنایی با اسناد، نسخ خطی و نفایس چاپی در کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، دوره آموزشی آشنایی با اسناد، نسخ خطی و نفایس چاپی با حضور مهری عاقبتی، معاون امور کتابخانه ها و همکاریهای اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی و با تدریس رضا محمود پور کارشناس نسخ خطی کشور و مسئول بخش نسخ خطی و اسناد کتابخانه مرکزی ارومیه و با شرکت ۶۵ نفر از کتابداران ، مسوولین کتابخانه و روسای ادارات کتابخانه های عمومی شهرستانهای استان، در کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد برگزار شد.
معاون امور کتابخانه ها و همکاریهای اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در ابتدای این جلسه ضمن تبریک ایام هفته وحدت و هفته کتاب گفت: آموزش یکی از اصول اولیه دستیابی به اهداف سازمانی است و کتابداران نیز برای ارائه خدامت مطلوب به علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی نیاز به آموزشهای تخصصی دارند.
مهری عاقبتی ادامه داد: برگزاری دوره آموزش آشنایی با اسناد، نسخ خطی و نفایس چاپی نیز در همین راستا و با تدریس یکی از خبرگان حوزه نسخ خطی برگزار شده است و حضور کارشناس برجسته نسخ خطی کشور در این دوره آموزشی فرصت مغتنمی جهت بهره مندی از تجربیات وی برای کتابداران استان است.
رضا محمودپور کارشناس نسخ خطی کشور و مسئول بخش نسخ خطی و اسناد کتابخانه مرکزی ارومیه نیز در این دوره آموزشی گفت: تاریخ و فرهنگ ایران اسلامی در طول تاریخ این سرزمین همواره باعث افتخار و سربلندی بوده است و نگارش کتابهایی بی بدیل و ارزشمند توسط این بزرگان و فرهیختگان باعث شده است که امروزه نسخه شناسی و ثبت و نگهداری این ذخایر بی نظیر از اهمیت والایی برخوردار باشد.
وی استان خراسان رضوی را بخشی مهم و تاثیرگذار در فرهنگ و تمدن ایران عنوان کرد وادامه داد: وجود بارگاه منور رضوی و ستاره درخشان علم و دانش خاندان عصمت و نبوت امام رضا(ع) مشهور به ستاره شرق باعث ثبت کتابهای زیادی در این منطقه از کشور شده است.
مسئول بخش نسخ خطی و اسناد کتابخانه مرکزی ارومیه به اهمیت میراث فرهنگی در نزد اقوام مختلف اشاره کرد وادامه داد: همه ملتها سعی در جمع آوری، حفظ و معرفی میراث فرهنگی خود دارند و سرزمین ایران به عنوان خاستگاه یکی از قدیمی ترین تمدنهای جهان و پس از رواج استفاده از کاغذ به همت دانشمندان نامی خود ، با ارزش ترین منابع میراث مکتوب تمدن ایرانی اسلامی را به یادگار گذاشته اند.
محمودپور نسخه های خطی و میراث مکتوب دوران قبل را حلقه اتصال گذشته به امروز و آینده دانست و ادامه داد: هر برگ از نسخه های خطی سرمایه های ملی و متعلق به همه افراد جامعه هستند که در نگهداشت و پاسداشت آن ذره ای کوتاهی جایز نیست.
وی در ادامه به مواردی مانند راههای شناخت و وجوه اشتراک و افتراق، اصول حفاظت و نگهداری، آسیبها و آفتها، نحوه مرمت، اهدا و وقف نسخ خطی و اسناد و نفایس چاپی اشاره کرد.